• Szeretettel köszöntünk a

    Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda honlapján!
  • "Az élet jó, az élet szép az élet igaz!"
  • „Az "alternatív iskola" nem speciális igényeket elégít ki, hanem a gyerekek szükségleteiből kiindulva minden gyermek iskolája.” (Vekerdy Tamás)
  • Nem kell az élményeket keresni; mindenütt ott vannak. (Rudolf Steiner)
  • Az ember a világot megismerve önmagára talál, és magát megismerve föltárul számára a világ. (Rudolf Steiner)
  • "Mi magunk legyünk az a változás, melyet látni szeretnénk a világban." (Mahátma Gandhi)

 

 

 

 
 
Készítettünk Nektek egy kisfilmet elsőseinkkel, a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola elsőseivel. Szeretnénk Nektek megmutatni iskolai életünk egy-egy pillanatát, hogy megérezzétek, hogyan tanulunk mi itt közösen.
Szép ritmusban élünk, ahol van idő az éneklésre, játékra, versekre, a tananyag közös megélésre. Ahol a betűk megszületnek fából, kőből, babzsákból, majd a kezek erejéből a füzetekbe kerülnek. Minden körülöttünk lévő dolgot megszámlálunk, Számországban állandó vendégek vagyunk. Betűországban a mesék és történetek világában élünk.
Szép és egyértelmű szabályok adnak keretet mindennapjainknak.
 
 
Szeretettel várunk Benneteket a 2021. szeptemberében induló 1. osztályunkba!
 
 
Milyen első osztályosnak lenni a Tiszta Forrás Waldorf Iskolában?Az elsős kisgyerekek kedves jellemzője az első maradó fogak kibújása. Kedves foghíjas mosolyuk a felnőtteket is jókedvre deríti. Egy elsős gyermek másik jellemzője, hogy határtalan kíváncsisággal, várakozással tekint tanítójára. Elérkezett annak az ideje, hogy el tudja önmagát választani a környezetétől, rá tud és akar tekinteni a világra. Meg szeretné ismerni az őt körülvevő világot, tehát készen áll a sok-sok játék mellett a tanulásra. A gyermek azonban nem absztrakt fogalmakra vágyik, hiszen továbbra is leginkább a fantázia, a játék és a mozgás világában mozog a legotthonosabban. Ezeken a tevékenységeket keresztül lehet őt megszólítani úgy, hogy valóban értse a tanítótól hozzá érkező „tananyagot”. 
Az elsős gyermekek a környezetükben látottakat, tapasztaltakat leutánozzák, élményeiket beépítik testükbe, lelkükbe. Az utánzás az az erő, amely a fejlődésben nagy szerepet játszik. Tulajdonképpen a gyerekek nem is tudnak nem utánozni. A későbbiekben ezek az utánzó erők lassan, fokozatosan halványulni kezdenek.
A mesék és történetek szellemi és lelki táplálékot jelenteken a gyerekeknek, ezért a Waldorf-pedagógus sokszor, sokat mesél, hisz abban, hogy a boldog gyermeknek képalkotó képességét ápolni kell szép, individuális képekkel.
Hogyan is teszi mindezt?

A gyermekek világa telis-tele van mosollyal, jókedvvel, tanulással, önfeledt örömmel. Gyertek velünk, lessünk be néhány percre Waldorf iskolánk osztálytermeibe, ahol az ún. főoktatás (8-00-9.40) alatt furulya- és énekszó, taps, dobogás hallatszik. Majd elcsendesül az osztály, elmélyült munka következik. A kicsik a betűvetést gyakorolják, a nagyobbacskák projektmunkáikon dolgoznak, vagy éppen verselnek, fizikaórán a hang sebességét számolják ki.
Várjuk már azokat a napokat, amikor minden érdeklődőnek megnyithatjuk kapuinkat, és személyesen is átélhetik szülők és gyermekek Rudolf Steiner a Waldorf-pedagógia atyjának gondolatait:
"A szépet csodálni,
az igazat óvni,
a nemeset tisztelni,
a jót körülölelni."

 

 

Még egy hét áll rendelkezésetekre a középiskolai felvételi vizsga megírásáig. Különleges esemény ez életetekben. Megmérettetés, ami valószínűleg nagy izgalommal tölt el Benneteket. A felvételi vizsga írása közben nyugodt körülményeket fogunk Nektek biztosítani betartva a járványügyi előírásokat, illetve a vizsga hivatalos szabályait is.
Kérlek olvassátok el figyelmesen az alábbiakat szüleitekkel együtt!

2020. november 26-án 18 órakor

"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."
                                                                                                                                                                                                                            (Dr. Szentgyörgyi Albert)

 

Közelgő események

Nincsenek események