2023-2024. tanév
A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és
Óvoda 0001. kóddal megjelölt tanulmányi területére jelentkezett
tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke itt megtekinthető: IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK 

 

Szeretettel várunk minden diákot gimnáziumunkban, ahol olyan alternatív úton járhattok,amely a Waldorf-pedagógia 100 éves hagyományaira építkezik. Azok jelentkezését várjuk,akik kedvelik a kreatív, tevékenykedő, gyakorlatias légkört, akiknek fontos a szorgos,céltudatos tanulás, a szabadidő és önmegvalósítás közötti egyensúly, akik szívesen vesznek részt környezetük alakításában.

Ha gimnáziumunkba szeretnél felvételt nyerni, nem kell központi felvételit írnod. Az általános iskola 5-8. osztályig szerzett eredményeidet (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, biológia, földrajz, választott művészeti tárgy) vesszük figyelembe.

A jelentkezési lapra a következő adatok írd:
Iskolánk neve: Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium,Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda
Iskolánk címe:  6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 29-31.
OM azonosító:  202699
Feladatellátási hely: 003
Tanulmányi terület: 0001


Kedves Felvételiző!

Miután beérkezik a jelentkezési lapod, telefonon fogunk időpontot egyeztetni szüleiddel egy ismerkedő beszélgetésre. Szeretnénk Szüleiddel és Veled is személyesen találkozni egy kb. 45 perces beszélgetés keretében.

Kérjük, hogy fogalmazd meg motivációs levélben, miért választottad a Tiszta Forrás Waldorf Gimnáziumot. Leveledben írd le azt is, Te milyennek ismered magad. Milyen erősségeidre építhetsz az életedben, mely tulajdonságodon változtatnál szívesen, mivel töltöd a szabadidőt, mik a jövőbeli terveid? Mellékelj egy a közelmúltban rólad készült fényképet is!

A képet és a motivációs levelet a következő e-mail-címre várjuk 2023. február 22-től: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
Az e-mailben a tárgyhoz ezt írd: Motivációs levél – a neved

A személyes találkozóra hozz magaddal olyan általad készített kreatív munkát, amiről szívesen beszélnél, ami segíthet abban, hogy jobban megismerjünk Téged! Gondolunk itt valamilyen kézműves alkotásodra, festményekre, rajzokra, versre vagy bármi egyébre, ami Neked fontos. Válassz ki egy szépen elkészített iskolai füzetet a hetedik vagy a nyolcadik osztályból, amit szívesen megmutatnál!

A beszélgetés végén egy rövid, kreatív játékra hívunk majd, de ez meglepetés!

Örülünk, hogy találkozunk Veled és Szüleiddel!

A Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium Tanári Kollégiuma

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda 0001. kóddal megjelölt tanulmányi területére jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke itt megtekinthető:

  Nekem olyan, mintha mindig is Waldorf-szellemiségű lettem volna, hiszen amikor új gondolatokkal ismerkedem ebben a témában, már ismerősként csengenek. Második éve tanítok a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskolában és Gimnáziumban, de rögtön azt éreztem, bár én is egy ilyen iskolába járhattam volna. Nekem sok nehéz, szorongató érzést jelentett gyerekkoromban az iskolába járás. Ebben a Waldorf-intézményben ébredtem rá, hogy ez másképp is lehet. Két kis testvérem és egy unokaöcsém is ebbe az iskolába jár, rajtuk tapasztalom, hogy az otthonmaradás, lógás, szóba sem jöhet, ha lehet menni suliba. A színes, izgalmas programok, nyugodt légkör a legideálisabb környezet a gyermeknek arra, hogy játékokon, meséken keresztül tapasztaljon, tanuljon, fejlődjön.


  Gyermekkorom óta állatok, lovak, kutyák között nőttem fel, és sokat tanultam tőlük is a tanulásról, tudásról, energiáról, vizualizációról, erőszakmentes kommunikációról. Ezt a tudást sokszor használom a gyerekek között is, és azt tapasztalom, hogy hihetetlen jól működik. Számomra nagyon fontos egy harmonikus légkör megteremtése, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat, inspirálva a játékra, alkotásra, tanulásra.
  2008-ban az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet “Biztonságos Iskolákért” pályázat nyerteseként, lehetőségem nyílt bemutatni az Erkel Ferenc Általános Iskolában végzett programomat, amit akkor “Szelídítsd meg a sárkányod” néven végeztem a művészeti óráimon. Ezzel a feszültségoldó, harmonizáló technikával jelentős eredményeket értem el több gyereknél is. Nagyon sokat tanultam én is ez alatt az idő alatt, és új lehetőségek is körvonalazódtak számomra. Azóta is foglalkoztat ez a téma. Óráimon, valamint a tanórákon kívül is nagy hangsúlyt fektetek a feszültségoldó gyakorlatokra, a bántás és bántalmazás megelőzésére, megbeszélésére, oldására. Számomra a cél egy olyan közös szeretetnyelv kialakítása, aminek alapja az a szeretet, ami Világunkat mozgatja, eszköze pedig egymás elfogadása.
Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan iskolában taníthatok, ahol ezeket a törekvéseimet támogatják és szívesen társulnak is hozzá.
  A következő év új kihívásokat hoz számomra, hiszen gimnáziumunk 2022 szeptemberében induló kilencedik osztályának kisérését vállaltam fel. Nagyon várom ezt a közös munkát. Szeretném törekvéseimet az irodalom és a művészet kincsein keresztül, mint kicsiny magokat, virágokat az ifjak lelkébe ültetgetni.

 

A Tiszta Forrás Waldorf Gimnáziumban a felvételi eljárás része a központi írásbeli felvételi vizsga megírása matematikából, magyar nyelv és irodalomból, ezen felül a felvételi beszélgetések a szülőkkel és a diákokkal egyaránt.

  • A központi írásbeli felvételi vizsga matematika, magyar nyelv és irodalom tantárgyakból 2021. január 23-án szombaton 10:00 – 12:00 óráig lesz a Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium épületében.
  • Pótló vizsganapok: 2021. január 28. 14 órától, illetve 2021. február 5. 14 órától
  • A szóbeli felvételi beszélgetések időpontja: 2021. február 23. - március 12. Minden családot egyénileg fogunk tájékoztatni a konkrét időpontról.

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda 0001. kóddal megjelölt tanulmányi területére jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke megtekinthető a következő táblázatban.

Ideiglenes felvételi jegyzék 2021

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2021. március 22-25. között az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítására van lehetőség. Ezt minden tanuló saját általános iskolájában intézi.


Iskolánk adatai

Iskolánk neve:     Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium,
Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda
Iskolánk címe:             6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 29-31.
OM azonosító:             202699
Feladatellátási hely:    003
Tanulmányi terület:     0001

A Waldorf-gimnáziumok nagyon fontos szerepet szánnak a tanév néhány hetén átívelő gyakorlatoknak. Egyrészt, mert a világ iránti érdeklődést pusztán az iskolapadból nem lehet kielégíteni, másrészt, a mai életmód a fiatalok többségét még vidéken is elszigeteli az élet fontos területeitől, mint pl. élelmiszerek előállítása, használati tárgyak készítése, idősek, betegek ápolása. Ezeken a területeken éppen ezért nemcsak elméleti, hanem gyakorlati síkon is igyekszünk megteremteni a feltételeit, hogy képezhessük diákjainkat.

Pataki Erika

 

 

Mi volt az első benyomásod a Waldorf iskoláról, és ez hogyan változott?
Már az egyetemen is érdekeltek az alternatív pedagógiák, de akkoriban még nagyon gyerekcipőben járt Magyarországon a Waldorf mozgalom. Apránként kaptam az impulzusokat – és amikor a legkisebb gyermekünknek kerestünk iskolát, akkor az egyik „iskolacsipegetős” szülői beszélgetés annyira meghatározó volt számomra, hogy annak hatására az egyik gyermekem átírattam a Waldorfba.

Megváltoztatta-e az életmódod, gondolkodásod a Waldorf szellemiség?
Alapvetően nem változtatta meg a gondolkodásmódom, mert úgy érzem mindig is ezt kerestem, számomra olyan érzés volt rátalálni a Waldorfra, mint amikor az ember igazából „hazaér”, otthonra talál.

 

 

Még egy hét áll rendelkezésetekre a középiskolai felvételi vizsga megírásáig. Különleges esemény ez életetekben. Megmérettetés, ami valószínűleg nagy izgalommal tölt el Benneteket. A felvételi vizsga írása közben nyugodt körülményeket fogunk Nektek biztosítani betartva a járványügyi előírásokat, illetve a vizsga hivatalos szabályait is.
Kérlek olvassátok el figyelmesen az alábbiakat szüleitekkel együtt!

Közelgő események

Nincsenek események