Intézményünk rövid története

A Kiskunfélegyházi Waldorf Egyesület fenntartásában működő intézmény gyökerei 2010-ig nyúlnak vissza. Ekkor alapítottuk 5 lelkes család áldozatos munkája eredményeképpen a Búzavirág Szabad Waldorf Óvodát, mely akkor még Kiskunfélegyháza polgári negyedében, az Arad utcai polgári családi házban kapott otthont. Egycsoportos, vegyes életkorú csoporttal működtünk.

2013-ban szülői és pedagógusi igényre létrejött a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, mely akkor a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola egyik épületszárnyában nyitotta meg kapuit. 2014-ben aztán többcélú intézményként folytatta életét az általános iskola és az óvoda, Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Óvoda néven. Az iskola évfolyamai felmenő rendszerben bővültek. 2016-ban kinőttük az épületszárnyat, de Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának köszönhetően lehetőségünk nyílt a régi Petőfi Sándor Általános Iskola épületegyüttesét használatba venni, így az iskola és az óvoda immár egymás melletti épületekbe, egy telephelyre költözött. 

Az épületegyüttest a megelőző 10 évben az önkormányzat nem, illetve részben használta, így az épület sok felújításra szorult. Az iskola épülete, mivel régen 2 párhuzamos évfolyamú általános iskolaként működött lehetőséget biztosított arra, hogy az intézményünk tovább növekedhessen. 2019-ben létrejött a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda, így Kiskunfélegyházán is lehetőség van arra, hogy a szülők igény szerint óvodától érettségiig Waldorf intézménybe járathassák gyermekeiket.

A 2021 évi nyári felújítások eredményeként 2021. szeptembertől immár 2 óvodai csoporttal és 1-10. iskolai évfolyammal várjuk a gyermekeket, családokat, az iskola területén pedig egy új étkezőt alakítottunk ki.