Felvételi eljárás a Tiszta Forrás Waldorf Gimnáziumban

Szeretettel várunk minden diákot gimnáziumunkban, ahol olyan alternatív úton járhattok,amely a Waldorf-pedagógia 100 éves hagyományaira építkezik. Azok jelentkezését várjuk,akik kedvelik a kreatív, tevékenykedő, gyakorlatias légkört, akiknek fontos a szorgos,céltudatos tanulás, a szabadidő és önmegvalósítás közötti egyensúly, akik szívesen vesznek részt környezetük alakításában.

Ha gimnáziumunkba szeretnél felvételt nyerni, nem kell központi felvételit írnod. Az általános iskola 5-8. osztályig szerzett eredményeidet (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv, biológia, földrajz, választott művészeti tárgy) vesszük figyelembe.

A jelentkezési lapra a következő adatok írd:
Iskolánk neve: Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium,Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda
Iskolánk címe:  6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 29-31.
OM azonosító:  202699
Feladatellátási hely: 003
Tanulmányi terület: 0001

Kedves Felvételiző!

Miután beérkezik a jelentkezési lapod, telefonon fogunk időpontot egyeztetni szüleiddel egy ismerkedő beszélgetésre. Szeretnénk Szüleiddel és Veled is személyesen találkozni egy kb. 45 perces beszélgetés keretében.

Kérjük, hogy fogalmazd meg motivációs levélben, miért választottad a Tiszta Forrás Waldorf Gimnáziumot. Leveledben írd le azt is, Te milyennek ismered magad. Milyen erősségeidre építhetsz az életedben, mely tulajdonságodon változtatnál szívesen, mivel töltöd a szabadidőt, mik a jövőbeli terveid? Mellékelj egy a közelmúltban rólad készült fényképet is!

A képet és a motivációs levelet a következő e-mail-címre várjuk 2024. február 22-től: felegyhaziwaldorf@gmail.com.
Az e-mailben a tárgyhoz ezt írd: Motivációs levél – a neved

A személyes találkozóra hozz magaddal olyan általad készített kreatív munkát, amiről szívesen beszélnél, ami segíthet abban, hogy jobban megismerjünk Téged! Gondolunk itt valamilyen kézműves alkotásodra, festményekre, rajzokra, versre vagy bármi egyébre, ami Neked fontos. Válassz ki egy szépen elkészített iskolai füzetet a hetedik vagy a nyolcadik osztályból, amit szívesen megmutatnál!

A beszélgetés végén egy rövid, kreatív játékra hívunk majd, de ez meglepetés!

Örülünk, hogy találkozunk Veled és Szüleiddel!

A Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium Tanári Kollégiuma