Daru Orsolya

A nevem Daru Orsolya, 41 éves vagyok, egy majd’ 7 éves kisfiú, Alexander, édesanyja.

2004-ben germanisztika szakon diplomáztam az SZTE-n, de a sors úgy hozta, hogy a katedra helyett az utazás lett a kenyérkeresetem forrása. Több mint 10 évig főállásban búvároktatóként dolgoztam különböző országokban, mellette az adott országban a helyieket tanítottam karitatív módon angolul és németül, a nagyon lelkeseket még magyarul is.

Babaúszás-foglalkozásokat is tartottam kb. egy évig, menedzseltem búvárközpontot a Fülöp-szigeteken és Indonéziában is, sőt a marketing területén is kipróbáltam magam egy rövid időre.

2020 nyarán Indonéziából végleg haza költöztünk, hogy a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola harmadikos osztálytanítójaként kezdhessem el a tanévet. Emellett német szakórákat tartok a és a 6. és 7. osztályban.

Kisfiam születése óta lázasan kerestem a lehetőséget egy itthoni élet kialakítására, illetve gyermekem alternatív oktatására.

2017-ben Alex révén bekerültünk egy csodálatos Waldorf-közösségbe és mindkettőnket magával ragadott a szellemiség: az ünnepek, az egyszerűségre törekvés, a szabad gondolkodásra való bátorítás és nem utolsósorban az összetartozás.

Azóta bizton tudom, hogy ez az utunk, szeretnék sokkal többet tanulni, fejlődni mind a magánéletben, mind szakmailag és úgy gondolom, most értem meg arra a hivatásra, amit anno, 20 évesen választottam.

Tiszaalpáron élünk, festői környezetben, a hétvégeken pedig általában Szegedre utazunk a szüleimhez, testvéremhez. Nagy családból származom, örömmel tölt el, hogy ennyi idő után bármikor láthatom Őket.

Jelenleg a Bothmer gimnasztika-kèpzésen vagyok másodéves, a jövőben mozgásfejlesztéssel szeretnék foglalkozni.