Éneklő ifjúság kórustalálkozó

A Batthyány Lajos Általános Iskola másodízben szervezte meg az ÉNEKLŐ IFJÚSÁG KÓRUSTALÁLKOZÓT, ahol iskolánk is nagy örömmel vett részt, és hozta el az ajándékba kapott szép violinkulcs alakú gyertyatartót. Természtesen a dr. Ónodi Izabella által felajánlott óriási méretű csokitorta is kiváló meglepetés volt.

Tarjányiné Lencsi zenetanárunk a következő felvezetőt írta az esemény alkalmából:

„A Tiszta Forrás Általános Iskolában ugyan még nem működik kórus, de a zene, éneklés mindennapos az életünkben. A tevékenységeket dalok kísérik, a tananyagot is sokszor énekelve vezetjük be, és az ünnepeken is elengedhetetlenül jelen van a közös zenélés. Legutóbbi ilyen élményünk, hogy az egész húsvéti időszakban, minden tanítási nap reggelén zengett a folyosó, várva a pünkösdöt. Ebből szeretnénk mutatni egy szeletet. Tisztában vagyunk vele, hogy kicsit kilógunk a felhívás kiírásából, ezért minősítésre idén nem jelentkezünk, de szeretettel fogadjuk a zsűri építő jellegű kritikáját, és köszönjük, hogy nyitott szívvel fogadnak bennünket.”

A zsűri szerint gyermekeink szívből jövő éneke, mosolygós arca szép ékessége volt a zenei találkozónak. 

Szatmáry Imre – városunk ismert zenebarátja – írt erre az alkalomra egy quodlibetet, amit 200 gyerek együtt énekelt, így ünnepelték az eseményt. Örült annak, hogy iskolánkban megvalósul a mindennapos éneklés, hiszen ez valami ősi belső erőt mozgat meg a gyermekekben.