Lassan itt az érettségi vizsgák ideje

Tiszta Forrás Waldorf Gimnáziumunk történetében nagy mérföldkő, hogy ÉRETTSÉGIZTETŐ INTÉZMÉNNYÉ váltunk. Ebben az évben az előrehozott középszintű érettségiket angol és német nyelvből már gimnáziumunkban szervezhetjük. Az emelt szintű előrehozott érettségiket Kecskeméten teljesíthetik diákjaink.
2023/2024. tanévben 12.-es diákjaink a Waldorf-érettségin vesznek részt, aminek egyik részét már teljesítették is március 12-én, amikor Michael Ende Momo című darabját a Móra Ferenc Művelődési Központban telt ház előtt adták elő.
A másik felvonás május végén vár a csapatra az Éves munka előadásokon, amikor minden diák egy általa választott témát ad elő, bemutatja 15-20 oldalas írását és az ehhez tartozó kutató vagy művészi munkáját.
13. osztályban már kizárólag az egyetemi felkészülésre, az állami érettségi követelményeire, a pályaválasztásra kell koncentrálni.
Sokan kérdezik, hogy a Waldorf-gimnáziumba járó diákok milyen eredményeket érnek el az országos átlaghoz képest. A Magyar Waldorf Szövetség közzé tett néhány adatot ebben a témakörben.