Keserű Eszter

Kiskunfélegyházán élek, itt születtem 1967-ben. Gyermekként szeretetteljes családban nőttem fel egy tanyán. Mindig is az állatok, növények és a Föld tiszteletére tanítottak.
Az elfogadást, kölcsönös tiszteletet, hitet kaptam útravalónak.

1988-ban diplomáztam a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán. Többféle területen szereztem tapasztalatot államilag fenntartott óvodában.

Matematikai képességek fejlesztésére alakult városi munkacsoportban tartottam ovis bemutatókat. Láb- és tartásjavító tornát, gyermekjógát alkalmaztam a testi-lelki egészség megóvása érdekében. Az iskoláskor előtti idegennyelv oktatás szívügyem volt a 90-es évektől. Néhány évig voltam alkalmazásban egy speciális óvodai csoportban, ahol középsúlyos testi-értelmi fogyatékkal élő, autista gyermekek integrálása volt a feladatom. Néphagyományőrző óvodában töltöttem 3 évet, ahol bábmunkaközösség vezető voltam.

Meghatározó élmény volt Ausztriában eltöltött 2 és fél évem, ahol 1992-ben megismerkedtem az antropozófia alapú neveléssel, azóta is folyamatosan tanulmányozom Rudolf Steiner szellemiségét (német nyelven is).
Német nyelvtanári diplomámat 2004-ben szereztem.
Nyelvismeretemnek köszönhetően egy német nyelvű magánóvoda alapító tagjaként 3 évig ott tevékenykedtem.

A Kiskunfélegyházi Waldorf Óvoda életét kezdetektől lelkesen figyelem. 2018-tól vagyok az Óvónői Közösség tagja. Jó itt lenni, formálódni. Hálás vagyok, hogy egy ilyen aktív, tudatos közösségben lehetek.

Hiszem, hogy a hozzánk tartozó családokkal együttműködve, együtt gondolkodva tartalmas, és biztos alapot adunk óvodásaink testi-lelki-szellemi életük egészséges fejlődéséhez.