Koncz-Bisztricz Tímea

Koncz-Bisztricz Tímea vagyok, angoltanár. 2019 szeptembere óta tartozom ehhez a kivételes Waldorf-közösséghez.

Pécsett születtem és nevelkedtem. Mivel édesanyám is tanító néniként dolgozott, szinte magától értetődő volt, hogy én is ezt a pályát választom. Gyermekkoromban sok időt töltöttem nála az iskolájában, segítettem, amikor már tudtam. Igazi példakép számomra.

Tanítói diplomám megszerzését követően lehetőségem adódott két évet Párizsban tölteni, ahol két kisgyermekre vigyáztam, mellette a Sorbonne egyetem nyelvi kurzusán tanultam francia nyelvet és civilizációt. Hazatérve Csongrádon telepedtem le, jelenleg is itt élek családommal.
Egy nagyfiam van, aki húsz éves, jelenleg egyetemista. A tanulás mindig fontos szerepet töltött be életemben. Hazatérésem után elvégeztem a francia nyelvtanári szakot Szegeden, majd a Külkereskedelmi Főiskolát, később pedig az angol tanítói szakirányt.

Szeretek gyerekekkel dolgozni, de a hagyományos iskolai keretek az idő múlásával egyre nyomasztóbbá váltak számomra. Mindig vonzott a Waldorf-pedagógia, ahol szabadabb, segítőbb keretek között folyik a munka. Szeretetteljes kapcsolat van a diákok és tanáraik között, valamint tanárok és tanárok között is.

Hogy többet tudjak segíteni diákjaimnak, terveim között szerepel az Extra Lesson képzés elvégzése, ami tulajdonképpen a Waldorf-iskolák fejlesztőpedagógiája
.