Oroszi-Pallagi Rita

Oroszi-Pallagi Rita vagyok, a Tiszta Forrás Waldorf Iskola negyedikes osztálytanítója. Kiskunfélegyháza melletti kis faluban, Gátéron lakom. A családi fészket is itt alakítjuk a Férjemmel.

A főiskolai éveimet Szegeden töltöttem, ahol német szakos tanító diplomát szereztem.

A Waldorf-pedagógiával és -szellemiséggel a külső tanítási gyakorlatom során találkoztam. Azt a nyolc hetet a Félegyházi Waldorfban töltöttem el. Már az első napokban megfogott a légkör és a színes osztálytermek hangulata, akkor még egészen elenyésző volt tudásom a Waldorfról.

Ez a kevéske idő, egyértelművé tette számomra, hogy pedagógusi pályafutásomat ebben az intézményben szeretném elkezdeni.

2019 szeptemberében napközis nevelő és német szaktanárként kezdtem meg a tanévet. Ebben az egy évben számos alkalmam volt hospitálni, ismerkedni. Becsatlakoztam az Iskolacsipegető foglalkozásokba, majd megkaptam azt a lehetőséget, hogy a következő első osztálynak az osztálytanítója legyek.

2020 szeptemberében 12 aprósággal, átbújtunk a virágkapun, és belevágtunk a nagy utazásba.

Osztálytanítóságomhoz szükségesnek tartottam, hogy a Waldorf-képzést is elvégezzem. Együtt tanultam az osztályommal. Jelentést kaptak azok a bizonyos osztálytermi színek, s megannyi tudást és élményt szerezhettem, amivel osztályközösségemet is támogatni tudom.

Hatalmas élmény számomra látni, ahogyan a gyerekek cseperednek és fejlődnek. Mindez arra ösztönöz, hogy továbbképezzem magam. Fontosnak tartom, hogy a gyermekekről minél egészebb képet kapjak, és minél több oldalról tudjam őt segíteni.

2021 szeptemberétől Szegeden, gyógypedagógiát tanulok, tanulásban akadályozottak és logopédia szakirányon.

A sok tanulás mellett szeretek kikapcsolódni is. Szeretem a népzenét, a néptáncot, a kézműves tevékenységeket, a tartalmas kirándulásokat és még sok mindent, ami éppen örömforrást jelent számomra.

Izgalmas, felfedező úton járok mind a tanulásban, mind a tanításban és még az életben is. Hálás vagyok, hogy a Waldorf támogató, biztos környezetet nyújt mindehhez.