Bemutatkozik a 2024/2025. tanév kilencedikes osztálykísérője: Tarjányiné Lencsi

Tarjányi Tamásné, Lencsi vagyok, négy gyermek (Ilus, Julcsi, Levente és Miska) édesanyja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztem népiének-tanár szakon. A Péteri-tó mellett, tanyán lakunk gyermekeinkkel és férjemmel, aki a lovaglás útján ismerkedett meg a népművészettel. Azóta kiválóan fon kosarat, varr, bőrözik. Olyan kézműves technikákat tanult meg, amelyekre szükségünk van, lehet a hétköznapi életben.

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskolában már évekkel ezelőtt is tanítottam, néptáncórákat és citeraórákat tartottam. Ikreink születése után pedig a gimnázium zene- és kórusóráival bíztak meg. Gyermekkoromtól kísér a népzene szeretete. Sokáig néptáncoltam, énekelni tanultam zeneiskolában, középiskolában egyházzene szakot végeztem, így egyenes út vezetett a zeneakadémiára. Iskolásként moldvai zenekart alapítottunk a barátaimmal, a gimnázium végén pedig a Berka együttes énekese lettem. Mindkettőben egy-egy tanárom indított el, akik most példaként állnak előttem.

A következő szép kihívás az életemben a 2024/2025. tanévben induló gimnáziumi osztály kísérése. Megtisztelő, hogy a fiatalok számára sorsdöntő években egy osztályközösséghez tartozhatok, mindennapjaikat segíthetem. Hiszek abban, hogy a művészetek – amelyeket a diákok az általános iskolában megéltek, megismertek és ápoltak -, továbbra is közösségünk mozgatórugói lesznek, s majd ez is lendületet ad további tanulmányaikban.