Tóth-Uljanics Tímea

Tóth-Uljanics Tímea vagyok, a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium védőnője. Védőnőként mit tartok küldetésemnek? A prevenciót. Fontosnak tartom, hogy előzzük meg a megelőzhető betegségeket. Ezt a legfogékonyabb korban, vagyis gyermekkorban el kell kezdeni, tudatosan az egészségre kell törekedni. Ezzel megalapozva, hogy a felnövekvő generáció egy egészségtudatosabb életet válasszon.

Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.
Arthur Schopenhauer

Iskolavédőnőként a feladatom a gyermekek egészségi állapotának nyomon követése, amire a páros évfolyamokban történő szűrővizsgálatok adnak lehetőséget. Tisztasági vizsgálatot végzünk évente háromszor, szükség esetén többször. A kötelező védőoltások lebonyolítása 6. és 7. évfolyamban.

Mindezek mellett kiemelt terület az egészségnevelés. Egyénre szabottan, célzottan erre lehetőséget nyújt a szűrővizsgálat és a fogadóóra. Négyszemközti beszélgetés keretében, bizalom alakulhat ki, és hatékonyan tudunk együtt dolgozni.
Az iskola osztályaihoz és a tanári karhoz is többször ellátogattam már, hogy jó hangulatban, aktívan keressünk aktuális, egészséggel kapcsolatos kérdésekre válaszokat. Témáink változatosak az elsősegélytől a káros szenvedélyeken át a párkapcsolatig, bármi, ami az
egészségünket befolyásolja.